Klikgebit

Zorgeloos praten, eten en lachen

klikgebit logo

De behandeling: binnen drie maanden is uw klikgebit klaar!

Multi Dental stelt alles in het werk om de plaatsing van uw nieuwe klikgebit zo goed mogelijk te laten verlopen. Een goede voorlichting is daarbij een belangrijke voorwaarde. Daarom vertellen we u graag hoe de behandeling gaat plaatsvinden. Die behandeling duurt gemiddeld drie maanden. Het is in theorie ook mogelijk om een klikgebit sneller te maken en te plaatsen – zelfs binnen één dag. Echter, daar is Multi Dental geen voorstander van.

Nog sneller geholpen als u bij Azivo of Menzis verzekerd bent!
 Multi Dental heeft met twee zorgverzekeraars (Azivo en Menzis) een aparte volmachtovereenkomst gesloten. In die overeenkomst staat dat Multi Dental de beslissing over het plaatsen van een klikgebit zelfstandig mag nemen. Daarvoor hoeven deze twee zorgverzekeraars niet apart toestemming te geven. Zo wordt u nog sneller geholpen!

Stap 1: Kennismakingsgesprek

Bij het kennismakingsgesprek kijkt de tandarts-implantoloog of u in aanmerking komt voor een kosteloos klikgebit. Is dat zo, dan dient hij de aanvraag bij uw zorgverzekeraar in. U krijgt binnen drie weken bericht of de aanvraag is goedgekeurd. Wanneer u bij Azivo of Menzis bent verzekerd, kan Multi Dental zelf die beslissing nemen en is er voor u dus geen wachttijd

Stap 2: De eerste afspraak

Is de aanvraag goedgekeurd? Dan zal de tandarts-implantoloog u tijdens het eerste consult vertellen hoe de behandeling gaat plaatsvinden. Ook krijgt u alvast een recept mee voor de apotheek voor medicijnen tegen napijn.

Stap 3: Het inbrengen van de implantaten

Bij de tweede afspraak brengt de tandarts-implantoloog de implantaten aan. Deze titaniumschroefjes worden in uw kaakbot vastgezet, onder lokale verdoving. Dit duurt ongeveer drie kwartier. In zeven weken groeit uw kaakbot vast aan de implantaten. U loopt niet zonder gebit. Vanaf nu tot aan de nieuwe prothese kunt u uw oude gebit dragen, aangepast met softliner.

Stap 4: Het aanpassen van uw huidige kunstgebit

Stap 4 volgt ongeveer een week na stap 3. De tandarts-implantoloog verwijdert de hechtingen.

Stap 5: Het maken van uw nieuwe klikgebit

Nu gaat het dan echt gebeuren! De tandprotheticus uit het eigen laboratorium van Multi Dental gaat uw nieuwe klikgebit maken. Het laboratorium is in hetzelfde gebouw gevestigd, dus u hoeft niet op en neer te reizen zoals bij andere tandartspraktijken. U komt een aantal malen langs om afdrukken te laten maken van uw boven- en onderkaak. Ook kijkt de tandarts-implantoloog naar de stand tussen de kaken. Bovendien bepaalt u zelf in nauw overleg met tandarts en tandprotheticus welke vorm en kleur uw tanden krijgen. Het is tenslotte úw nieuwe gebit.

Stap 6: De nazorg

Of u nu uw eigen tanden nog hebt of een prachtig nieuw klikgebit, mondhygiëne is van het allergrootste belang. Sterker nog: Multi Dental biedt twee jaar garantie op uw nieuwe klikgebit, maar wel met de voorwaarde dat u elk halfjaar de mondhygiëniste bezoekt. U maakt met haar kennis op de eerste controle na het plaatsen van uw nieuwe klikgebit. Dat gebeurt drie tot zes maanden na het plaatsen. De tandarts of mondhygiëniste controleert dan uw klikgebit en ook of u de instructies goed opvolgt. Afhankelijk daarvan worden vervolgafspraken gemaakt. Tijdens die afspraken bezoekt u ook de tandarts voor een periodieke controle. De tandarts controleert zowel uw tandvlees, tong, speeksel en slijmvliezen als de conditie van uw implantaten.

klikgebit website background

Wij zijn lid van:

NMT logo NMT

nvvrt-logoNVVRT

nvoi-logo NVOI

vlht-logo VLHT

* Uw eigen bijdrage wordt betaald door de implantaatleverancier. Uw eigen risico moet besproken worden.
Alle rechten voorbehouden.  Disclaimer - Sitemap Alle content © copyright 2014 Tandartspraktijk Multi Dental.

Privacy reglement - link opent in een nieuw venster op onze andere site www.multidental.nl .

Webdesign by www.cyber-ki.com - contact webmaster

Contact      telefoon  (070) 361 41 91  

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline