Klikgebit

Zorgeloos praten, eten en lachen

klikgebit logo

De meest gestelde vragen over het klikgebit

Betaalt mijn verzekering de kosten van het klikgebit?

Als uw zorgverzekeraar de aanvraag voor het plaatsen van een klikgebit goedkeurt, dan neemt de zorgverzekering de volledige behandelkosten voor het Gratis* Klikgebit voor haar rekening. Deze worden betaald vanuit de basisverzekering. Wel brengt de zorgverzekeraar de wettelijke verplichte eigen bijdrage (maximaal € 250) bij u in rekening. Wordt bij u een Gratis* Klikgebit geplaatst, dan betaalt de leverancier van de implantaten uw eigen bijdrage (maximaal € 250) na plaatsing van het Gratis* Klikgebit aan u terug.

Waarom wordt een prothese of klikgebit vergoed?

De Nederlandse overheid is (terecht) van mening dat iedereen in ons land minimaal met een goed functionerende volledige prothese door het leven moet kunnen gaan. Daarom wordt een eerste gewone volledige prothese volledig vanuit de basisverzekering vergoed. Dat geldt ook voor het klikgebit. Omdat de kosten hiervan vele malen hoger liggen (ruim € 4000 per gebitsdeel) moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen om voor volledige vergoeding van het klikgebit door uw zorgverzekering in aanmerking te komen.

Moet ik ook een periode tandeloos rondlopen na het plaatsen van de implantaten?

De tandarts verwijdert ruim een week tot tien dagen na het inbrengen van de implantaten de hechtingen. Tijdens die afspraak wordt ook uw bestaande prothese aangepast aan de nieuwe situatie, door het aanbrengen van een softliner. Ons advies is overigens om uw bestaande prothese na het inbrengen van de implantaten tot aan het verwijderen van de hechtingen helemaal niet te dragen. Dit om mogelijke complicaties te voorkomen. Daarom ook passen we uw huidige prothese pas aan de nieuwe situatie aan op het moment dat de hechtingen worden verwijderd.

 

klikgebit website background

Wij zijn lid van:

NMT logo NMT

nvvrt-logoNVVRT

nvoi-logo NVOI

vlht-logo VLHT

* Uw eigen bijdrage wordt betaald door de implantaatleverancier. Uw eigen risico moet besproken worden.
Alle rechten voorbehouden.  Disclaimer - Sitemap Alle content © copyright 2014 Tandartspraktijk Multi Dental.

Privacy reglement - link opent in een nieuw venster op onze andere site www.multidental.nl .

Webdesign by www.cyber-ki.com - contact webmaster

Contact      telefoon  (070) 361 41 91  

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline