Klikgebit

Zorgeloos praten, eten en lachen

klikgebit logo

Uw kunstgebit, uw zorgverzekering en Multi Dental -  alle vragen over de kosten en vergoedingen van uw klikgebit

Hebt u nog eigen tanden of kiezen, maar krijgt u het advies deze te laten trekken?

Uw tandarts bij Multi Dental bepaalt dan in overleg met uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een volledige gebitsprothese. Is dit het geval, dan krijgt u altijd eerst een gewone gebitsprothese. De kosten van het trekken van uw laatste tanden en kiezen vallen niet onder de basisverzekering. Deze kosten moet u zelf betalen of, bij een aanvullende zorgverzekering, declareren bij uw zorgverzekeraar. Vervolgens maakt uw tandarts bij Multi Dental een immediaatprothese. De kosten hiervan en van de nazorg drie maanden erna worden door uw zorgverzekeraar vergoed. Wel betaalt u de wettelijk verplichte eigen bijdrage voor gebitsprothesen. In 2018 bedraagt deze: tussen de 8 tot 10% wat uitkomt tussen de 260 en 300 euro.

Is uw kunstgebit aan vervanging toe, maar hebt u geen medische problemen?

Uw tandarts bij Multi Dental maakt dan voor u een nieuw kunstgebit. De kosten worden tussen de 75 en 100 procent vergoed door uw zorgverzekeraar.

Hebt u echt medische problemen met uw volledige gebitsprothese?

Het loszitten van een kunstgebit komt vaak doordat uw kaken slinken. De tandarts-implantoloog bij Multi Dental bepaalt dan in overleg met uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een prachtig nieuw klikgebit op implantaten. Zonder dat het u een cent kost! De kosten voor dit klikgebit worden namelijk volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Er is wel een wettelijk verplichte eigen bijdrage voor gebitsprothesen. Maar deze bijdrage (€ 120 per kaakdeel en maximaal € 240) betaalt de implantaatleverancier aan u terug. Tot op de laatste cent!

Hebt u echt medische problemen met uw volledige gebitsprothese, maar weinig kaakbot?

Als u minder dan 8 mm bot in uw onderkaak hebt, is een klikgebit op implantaten geen optie. De enige mogelijkheid tot nu toe was een complexe operatieve procedure met het overzetten van stukjes bot van de bekkenkom: langdurig en pijnlijk. Multi Dental heeft echter een bijzonder alternatief ontwikkeld, met het magnetische klikgebit. Deze revolutionaire vinding betekent dat wij bij patiënten met weinig bot wél een dergelijk klikgebit kunnen plaatsen. Voor dit magnetische klikgebit geldt hetzelfde als voor het klassieke klikgebit: als het medisch noodzakelijk is, worden de kosten voor het magnetisch klikgebit volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Ook krijgt u de wettelijk verplichte eigen bijdrage (€ 120 per kaakdeel en maximaal € 240) van de implantaatleverancier terug.

Let op: de eigen bijdrage is iets anders dan het eigen risico.

Iedereen in Nederland moet een bepaald deel van de zorgkosten zelf betalen. Dit is het verplicht eigen risico. Voor 2017 heeft de regering dit wettelijke eigen risico vastgesteld op € 385. Dit betekent dat u in 2017 de eerste € 385 van uw zorgkosten zelf moet betalen. De kosten die daarna komen, worden gewoon vergoed. Het verplicht eigen risico geldt niet voor alle zorgkosten. Voor een bezoek aan uw huisarts geldt het bijvoorbeeld niet. Soms moet u een eigen bijdrage betalen voor een genees- of hulpmiddel. Een eigen bijdrage is dat deel van de rekening dat u altijd zelf moet betalen. Als u alleen een basisverzekering hebt, is de eigen bijdrage voor kunstgebitten bij alle zorgverzekeraars gelijk. Voor 2018 ligt de eigen bijdrage tussen de 8 tot 10% ( € 260 -€ 300 ). Bij een aanvullende tandarts- of protheseverzekering kan dit bedrag lager zijn.

Maar we hebben goed nieuws voor u! Wanneer u voor Multi Dental kiest, betaalt onze implantaatleverancier u die eigen bijdrage helemaal terug.

klikgebit website background

Wij zijn lid van:

NMT logo NMT

nvvrt-logoNVVRT

nvoi-logo NVOI

vlht-logo VLHT

* Uw eigen bijdrage wordt betaald door de implantaatleverancier. Uw eigen risico moet besproken worden.
Alle rechten voorbehouden.  Disclaimer - Sitemap Alle content © copyright 2014 Tandartspraktijk Multi Dental.

Privacy reglement - link opent in een nieuw venster op onze andere site www.multidental.nl .

Webdesign by www.cyber-ki.com - contact webmaster

Contact      telefoon  (070) 361 41 91  

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline